KATA HIPA 2019

A helyi iparűzési adóval kapcsolatban nagyon fontos változás, hogy január 15-ég adóbevallást kell benyújtania annak a KATA-s vállalkozónak, aki a tételes iparűzési adót választotta (tehát alapból nincs adóbevallási kötelezettsége, 50 000Ft/év átalány adós), DE év közben egy vagy több hónapig valami oknál fogva mentesült a KATA megfizetése alól (pl. szünetelt). Ennek oka, hogy ezen esetben ne az egész évre fizetendő összeget írják elő kötelezettségként, hanem arányosan kisebbet. Január 15-e után beadott bevallásokat nem fogadják be ilyen esetben!

Ugyanúgy január 15-ig kell beadniuk a katásoknak akkor is a helyi iparűzési adóbevallást, ha valamilyen adókedvezményt (pl. foglalkoztatási kedvezmény) vagy adóalap mentességet szeretnének érvényesíteni.

Igyekszünk közérthetően leírni a törvény módosítások lényegét és a törvényalkotó szándékát. De gyakran szembesülünk a ténnyel, hogy Önök belefáradnak az olvasásba, vagy nem értik az egyes módosítások kihatását a vállalkozásukra.

Könyvelőirodánk működteti az AZNAP EMBER Alapítványt, amelynek célja, hogy képzésekkel segítse a kezdő és gyakorló vállalkozók munkáját. Mint minden civil szervezet, a miénk is támogatásra szorul, amiből a rendezvényeink oktatói munkadíját, segédanyagok előállítási költségeit fedezzük. Kérjük, ha úgy gondolja, Ön is szívesen részt venne egy-egy rendezvényünkön, támogassa alapítványunkat.

Várjuk javaslataikat, az Önöket foglalkoztató témákra.

Támogatóinknak, 2019. januárban, egy előadás keretében a hírleveleinkben bemutatott törvényi változások hátterét, és azokat a technikákat mutatjuk be, amitől ezeket pozitív változásnak és nem egy újabb szigorításnak fogják látni. Áttekintjük a vállalkozók nyereségének gazdaságos, ugyanakkor legális vállalkozásból kivonásának a módjait is.

Kérjük, támogatásukat: 2018.12.31-ig utalják az AZNAP EMBER Alapítvány:

10402283-50526769-80901017

számla számára, hogy fel tudjuk mérni az érdeklődés mértékét előadásunk iránt, és megtaláljuk a megfelelő januári időpontot a megtartására. Ugyanakkor, itt jelezzék részvételi szándékukat előadásunkon.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük